GOGO i Pametno predstavili projekt Misija:Osijek

Građanska opcija grada Osijeka – GOGO i osječka podružnica stranke PAMETNO danas su predstavili zajednički projekt pod nazivom MISIJA: OSIJEK te najavili kandidaturu Miroslava Vaneka, predsjednika GOGE, za gradonačelnika Osijeka. Za njegove zamjenice, kandidatkinje su Jesenka Ricl u ime stranke Pametno te Tea Mirošević Zubonja u ime stranke GOGO.

“MISIJA: OSIJEK nastala je kao reakcija na NEMOGUĆU MISIJU svih bivših struktura gradske vlasti koje su u posljednjih 20 godina uspjele prekrasni grad Osijek pretvoriti u palanku koju sažalijeva cijela Hrvatska. Nama ne treba sažaljenje! Građani Osijeka su nebrojeno puta dokazali kako su dovoljno sposobni, pametni, hrabri, kreativni i da znaju što je najbolje za Osijek te jednostavno trebaju uzeti stvar u svoje ruke”, rekao je Miroslav Vanek.

Obje stranke, Pametno i GOGO, nastale su iz inicijativa građana koje su svojim programom promovirale koncepte “Pametnih gradova”, dakle modernih, otvorenih, održivih te ekološki i društveno osviještenih gradova.

“Ogranak Pametno Osijek, vrijednosti koje zastupa stranka Pametno na nacionalnoj razini, želi promovirati i osnažiti u našoj lokalnoj zajednici, u sredini u kojoj živimo i radimo. Dolazim iz IT industrije gdje imam priliku družiti se i raditi s fantastičnim ljudima koji su svojim radom i trudom uspjeli brojnim obiteljima osigurati jako pozitivno i ugodno okruženje za život u Osijeku. Taj isti entuzijazam i konstantnu želju za napretkom koji nas, u IT industriji, prave konkurentima na svjetskom tržištu, želim prenijeti i na naš Grad. Želimo svjetski konkurentan grad koji će biti servis i otvoren prema svojim građanima”, rekao je Vanja Bunjevac, predsjednik ogranka Pametno Osijek.

Jesenka Ricl predstavila se kao zaljubljenica u kulturu, turizam, društvene i digitalne inovacije, u koncept pametnih gradova, te u održiv i pametan rast. “Političke stranke GOGO i Pametno okupljaju tim stručnjaka iz svih područja kulture koji, nakon rasprava s građanima Osijeka i članovima kulturne zajednice, kreiraju sveobuhvatni kulturno-politički plan za promjene. Naš glavni zadatak je postići jasno artikuliranu kulturnu politiku, zaštiti postojeće kulturne vrijednosti, poticati umjetničko stvaralaštvo i u kulturno umjetničko djelovanje uključiti širu društvenu zajednicu, te kreativnog industriji dati na važnosti koju zaslužuje u gradu Osijeku”, naglasila je.

Tea Mirošević Zubonja osoba je s najdužim političkim stažem i iskustvom u ovom timu koja je istaknula potrebu i upozorila na krajnji trenutak da se život u Osijeku gradi u suradnji, a ne političkim prepucavanjima kao do sada. “Na nama je odgovornost da vodimo računa o maksimalnoj brizi za građane i da se vodimo mudrošću izreke kako ništa nije naše, nego da smo sve posudili u ime budućnosti naše djece”, istaknula je Tea Mirošević Zubonja.

Zajednička MISIJA OSIJEK GOGO-e i Pametnog ima cilj od Osijeka napraviti najpoželjniji grad za poslovanje u Hrvatskoj i grad ugodnog življenja. “Osijek je snažan grad! Zašto to kažemo? Zato što je samo snažan grad mogao do danas izdržati sve političke pijavice koje su samo uzimale od grada, a nisu mu davale ništa ili vrlo malo! Građani Osijek po svojoj su prirodi pozitivci, GOGO i PAMETNO su politički pozitivci, a znamo da na kraju svake NEMOGUĆE MISIJE – pozitivci pobjeđuju”, još je doda Miroslav Vanek.

Stranka GOGO otvorila je nove radne prostorije u Osijeku na adresi Dubrovačka 13.

otvorenje Dana 5.3.2016. godine službeno su otvorene nove radne prostorije Građanske opcije grada Osijeka na adresi u Osijeku, Dubrovačka 13. Okupljenim članovima, simpatizerima i gostima obratili su se predsjednik stranke GOGO Miroslav Vanek i potpredsjednica Margareta Krivić. Predsjednik Miroslav Vanek podsjetio je kako se još nedavno govorilo kako GOGO neće preživjeti, ali GOGO je danas jači nego ikada. Dokazali smo kako, bez obzira na sve, imamo snagu ostati dosljedni vrijednostima kojima su članovi GOGE bili i nošeni prilikom ulaska u politiku. Biti GOGO je pitanje časti, poštenja, rada, iskrenosti, odricanja i odgovornosti za politički rad. Predsjednik Vanek također je predstavio nove članove predsjedništva stranke GOGO Marija Leonarda Rebuša i Roberta Štibija.

Skupu se obratila Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno iz Splita ističući kako je Pametno prepoznalo u stranci GOGO partnera koji dijeli iste vrijednosti i želi promjenu političke kulture kakva trenutno vlada u Hrvatskoj. Pametno i GOGO trenutno su jedina alternativa političkim modelima kakvi su na snazi u našem drustvu. Želimo zemlju utemeljenu na znanosti i obrazovanju, promociji rada, odgovornosti i vjerodostojnosti u politici. Nema populizma, jeftinih obećanja i jednostavnih i brzih rješenja. Samo dugoročnim planiranjem, vlastitim radom i sustavnim pristupom možemo osigurati zajedničku budućnost koja će biti zaista sjajna. Sa strankom GOGO smo surađivali i ranije, a u budućnosti se vidimo kao partneri na nacionalnoj razini.

OBILJEŽAVANJE 70. GODIŠNJICE SMRTI VIKTORA AXMANNA

axmannU srijedu 02.03.2016. navršava se 70. godina od smrti najznačajnijeg osječkog arhitekta Viktora Axmanna, koji je najzaslužniji za Europski izgled grada Osijeka.

Kako do danas Axmann, slavni esseker, nije dobio adekvatno priznanje od grada kojem je ostavio golemu urbanističku, arhitektonsku i graditeljsku ostavštinu udruga Volim Osijek i stranka GOGO polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u srijedu 02. ožujka 2016.u 12 sati na obiteljskoj grobnici na Aninom groblju, odati će počast osječkom velikanu.

Time želimo pokazati da u gradu Osijeku postoje građani i političke grupe koji poštuju svoje velikane, koji su svoj život pretpostavili zajedničkom interesu svih sugrađana i civilizacijskim vrijednostima multikulturalnog grada Osijeka.