GOGO početak

GOGO – Građanska opcija grada Osijeka kao inicijativa građana osnovana je 06.04.2013. godine. Razlog okupljanja i izlazak na lokalne izbore kao kandidacijske liste grupe birača leži u nezadovoljstvu političkom korupcijom, nepotizmom i retorikom tada u Osijeku vladajućeg HDSSB-a, ali i željom da se radom kroz politički angažman pomogne voljenom gradu.

GOGO čine ljudi neovisni o politici, odlučni u namjeri da svojim aktiviranjem i angažmanom javno progovore o problemima koji tište današnje društvo u cjelini, a posebno grad Osijek i Slavoniju.

Aktivno sudjelovanje u politici na opću korist i dobrobit svih građana u današnje vrijeme zvuči kao floskula. Previše je stranaka i stranačkih kandidata koji su potrošili i zlorabili riječi kao što su POŠTENJE, ISKRENOST, TRANSPARENTNOST, POVJERENJE.

Politiku se doživljava kao PRLJAVU, LAŽNU, UNOSNU djelatnost u kojoj su POŠTENJE, ISKRENOST, DOSLJEDNOST, NEKORUMPIRANOST nezamislive kategorije koje govore o lakovjernosti, neiskustvu, idealizmu, emotivnosti, pa čak i gluposti onog tko u njih vjeruje i zagovara ih u politici.

GOGO ustraje upravo na ovim vrijednostima u politici i pokušava dokazati kako se vrijedi boriti za nove ljude i novi smisao političkog djelovanja.

Prvo kao inicijativa, zatim kao udruga građana, a kasnije kao stranka, GOGO djeluje dosljedno i nepotkupljivo. GOGO je na lokalnim izborima osvojio dva vijećnička mjesta u Gradskom vijeću Grada Osijeka.

U vladajućoj koaliciji GOGO je participirao svega tri mjeseca. Dovoljno za shvatiti da Gradonačelnik i stranke koje ga podržavaju (HNS, SDP, HDZ, HL, DESNO) nemaju interes ponuditi ništa drugo ili bolje svojim građanima od onog što je svojevremeno na vlasti radio HDSSB. Da je GOGO vijećnika bilo više ili bar toliko da o njima ovisi opstojnost vlasti ove mješovite koalicije pomaci u načinu upravljanja Osijekom bili bi jasniji i bolji.

Na parlamentarnim izborima GOGO je podržao MOST NL tvoreći zajedničku listu za parlamentarne izbore u IV. izbornoj jedinici pod nazivom MOST NEZAVISNIH LISTA. Nezavisnost saborskog zastupnika, kojeg je dao i dobio GOGO, trajala je koliko i obećanje MOST-a kako neće koalirati s velikim strankama i njihovim partnerima. GOGO nije dvojio oko povlačenja svog predstavnika iz tvorevine nazvane NACIONALNO VIJEĆE MOST-a iz jednostavnog razloga – ukoliko nećemo sudjelovati u donošenju odluka na kvalitetan način, nećemo za njih niti odgovarati. GOGO je izgubio svog predstavnika i saborskog zastupnika, ali je sačuvao dosljednost i vjerodostojnost te ostao nepotkupljiv.

Biti GOGO nije ni lako ni unosno. Biti GOGO pitanje je časti, poštenja, rada, iskrenosti, odricanja, odgovornosti i visokih očekivanja.

JESI LI TI GOGO?