Gradsko vijeće

8.2.2016. Izgradnja osnovne škole u Briješću

Po pitanju izgradnje osnovne škole u Briješću gradonačelnik Vrkić odgovorio je danas GOGO vijećniku Miroslavu Vaneku kako je izdana građevinska dozvola i osigurano u proračunu ukupno 2 milijuna kuna.
Budući je za dovršetak gradnje potrebno 10 do 12 milijuna kuna Grad Osijek ima namjeru obratiti se Ministarstvu obrazovanja za financijsku pomoć u ovom projektu. Gradonačelnik je naglasio kako pritom očekuje i potporu troje gradskih vijećnika koji su ujedno i saborski zastupnici!
Podržavamo inicijativu gadonačelnika i nadamo se kako će to biti jedan od prvih projekata prema središnjoj vlasti za koje će Grad tražiti potporu!

8.2.2016. Označavanje i izgradnja biciklističkih staza

Pitali ste nas, a mi uputili pitanje Gradonačelniku - što je sa označavanjem i izgradnjom biciklističkih staza na nogostupima ulica na kojima je policija prošlo ljeto masovno kažnjavala građane.
Dobili smo odgovor kako je u fazi izrada dokumentacije vezane za otvaranje biciklističke staze u Ulici Hrvatske Republike.
Na ponovljeno pitanje kada se očekuje stavljanje navedenih biciklističkih staza u funkciju, kao i u kojoj mjeri je uvrštena biciklistička infrastruktura u strateški dokument Master plan prometnog razvoja vijećnik GOGO-e će ipak morati sačekati pisani odgovor gradske uprave.