GOGO i Pametno predstavili projekt Misija:Osijek

Građanska opcija grada Osijeka – GOGO i osječka podružnica stranke PAMETNO danas su predstavili zajednički projekt pod nazivom MISIJA: OSIJEK te najavili kandidaturu Miroslava Vaneka, predsjednika GOGE, za gradonačelnika Osijeka. Za njegove zamjenice, kandidatkinje su Jesenka Ricl u ime stranke Pametno te Tea Mirošević Zubonja u ime stranke GOGO.

“MISIJA: OSIJEK nastala je kao reakcija na NEMOGUĆU MISIJU svih bivših struktura gradske vlasti koje su u posljednjih 20 godina uspjele prekrasni grad Osijek pretvoriti u palanku koju sažalijeva cijela Hrvatska. Nama ne treba sažaljenje! Građani Osijeka su nebrojeno puta dokazali kako su dovoljno sposobni, pametni, hrabri, kreativni i da znaju što je najbolje za Osijek te jednostavno trebaju uzeti stvar u svoje ruke”, rekao je Miroslav Vanek.

Obje stranke, Pametno i GOGO, nastale su iz inicijativa građana koje su svojim programom promovirale koncepte “Pametnih gradova”, dakle modernih, otvorenih, održivih te ekološki i društveno osviještenih gradova.

“Ogranak Pametno Osijek, vrijednosti koje zastupa stranka Pametno na nacionalnoj razini, želi promovirati i osnažiti u našoj lokalnoj zajednici, u sredini u kojoj živimo i radimo. Dolazim iz IT industrije gdje imam priliku družiti se i raditi s fantastičnim ljudima koji su svojim radom i trudom uspjeli brojnim obiteljima osigurati jako pozitivno i ugodno okruženje za život u Osijeku. Taj isti entuzijazam i konstantnu želju za napretkom koji nas, u IT industriji, prave konkurentima na svjetskom tržištu, želim prenijeti i na naš Grad. Želimo svjetski konkurentan grad koji će biti servis i otvoren prema svojim građanima”, rekao je Vanja Bunjevac, predsjednik ogranka Pametno Osijek.

Jesenka Ricl predstavila se kao zaljubljenica u kulturu, turizam, društvene i digitalne inovacije, u koncept pametnih gradova, te u održiv i pametan rast. “Političke stranke GOGO i Pametno okupljaju tim stručnjaka iz svih područja kulture koji, nakon rasprava s građanima Osijeka i članovima kulturne zajednice, kreiraju sveobuhvatni kulturno-politički plan za promjene. Naš glavni zadatak je postići jasno artikuliranu kulturnu politiku, zaštiti postojeće kulturne vrijednosti, poticati umjetničko stvaralaštvo i u kulturno umjetničko djelovanje uključiti širu društvenu zajednicu, te kreativnog industriji dati na važnosti koju zaslužuje u gradu Osijeku”, naglasila je.

Tea Mirošević Zubonja osoba je s najdužim političkim stažem i iskustvom u ovom timu koja je istaknula potrebu i upozorila na krajnji trenutak da se život u Osijeku gradi u suradnji, a ne političkim prepucavanjima kao do sada. “Na nama je odgovornost da vodimo računa o maksimalnoj brizi za građane i da se vodimo mudrošću izreke kako ništa nije naše, nego da smo sve posudili u ime budućnosti naše djece”, istaknula je Tea Mirošević Zubonja.

Zajednička MISIJA OSIJEK GOGO-e i Pametnog ima cilj od Osijeka napraviti najpoželjniji grad za poslovanje u Hrvatskoj i grad ugodnog življenja. “Osijek je snažan grad! Zašto to kažemo? Zato što je samo snažan grad mogao do danas izdržati sve političke pijavice koje su samo uzimale od grada, a nisu mu davale ništa ili vrlo malo! Građani Osijek po svojoj su prirodi pozitivci, GOGO i PAMETNO su politički pozitivci, a znamo da na kraju svake NEMOGUĆE MISIJE – pozitivci pobjeđuju”, još je doda Miroslav Vanek.

Posted in Uncategorized.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *